Sote de ciuperci cu usturoi

sote de ciuperci cu usturoi jpeg

Sună simplu, banal, dar este deosebit de gustos acest sote de ciuperci cu usturoi. Nu ne credeţi pe cuvânt? Atunci încercaţi şi convingeţi-vă singuri.

Ingrediente pentru sote de ciuperci cu usturoi

500 g ciuperci champignon 3 linguri ulei de măsline ½ linguriţă oregano uscat 4 căţei de usturoi 1 praf de chili pudră 1 lingură zeamă de lămâie 3 linguri coniac 1 lingură pătrunjel verde tocat fin sare

Mod de preparare pentru sote de ciuperci cu usturoi

Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte şi se amestecă cu puţină sare până devine pastă. Se adaugă un praf de chili sau de boia dulce, două linguri de apă şi se freacă până se transformă

într-un mujdei fin. Separat, se curăţă şi se spală ciupercile, se zvântă cu prosoape absorbante şi se taie felii groase (sau se lasă întregi dacă sunt micuţe). Se prăjesc în ulei bine încins, într-o tigaie largă, dar adâncă, la foc iute, până scade bine zeama din ele şi încep să se rumenească. În tot acest timp, se amestecă cu o lingură de lemn să nu se

prăjească prea tare.

Se presară ciupercile cu oregano şi sare, după gust, apoi se toarnă mujdeiul cu usturoi, zeama de lămâie şi coniacul. Se amestecă repede şi se lasă să fiarbă încă un minut până când sosul începe să se îngroaşe. Acest sote de ciuperci cu usturoi se serveşte cald, presărat cu pătrunjel verde tocat fin.