Spaghete cu linte

spaghete cu linte jpeg

Ştiai că lintea oferă proteine vegetale din belşug? Acestea sunt însă mai greu de digerat, dând balonări şi flatulenţă persoanelor cu intestinul sensibil sau celor cu bilă leneşă.

Ingrediente (2 porţii)

1 conservă de roşii cuburi 1 ceapă 2 căţei de usturoi ulei 80 g linte 1-2 roşii 1 linguriţă oregano 1 foaie de dafin sare piper pătrunjel verde 200 g spaghete

Mod de preparare

Speli în mai multe ape lintea, o laşi la înmuiat 20 de minute, apoi o fierbi conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui la fiert spaghetele, cu un praf de sare, urmând indicaţiile de pe cutie. Cureţi şi speli ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi roşiile cuburi, usturoiul zdrobit şi amesteci bine. Presari în sos oregano, pui foaia de dafin, adaugi lintea şi laşi să dea câteva clocote. Potriveşti de sare şi piper, adaugi roşiile tăiate, amesteci şi dai de pe foc. Combini sosul cu pastele şi serveşti cu pătrunjel proaspăt, tocat.