Spaghete cu sos de mărar
Frunzele proaspete de mărar sunt un veritabil condiment naţional în ţările scandinave, unde peştele şi scoicile sunt aromate cu mărar sau sunt servite cu sosuri care conţin mărar.
Ingrediente (4 porţii)
250 g spaghete 10 frunze mentă proaspătă 10 frunze busuioc proaspăt mărar verde 2 căţei de usturoi 1 lingură pesmet 2 linguri seminţe de pin (opţional) 50 g stafide (opţional) 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie sare piper
Mod de preparare
Se toacă mărunt frunzele de busuioc, mentă şi mărar (sau se trec prin blender), se amestecă cu usturoiul zdrobit, pesmetul şi, opţional, cu seminţele de pin şi stafidele. Se adaugă sare şi piper, după gust, zeamă de lămâie, ulei de măsline şi se amestecă. Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare, se scurge zeama şi se aşază într-o salatieră mare. Se toarnă peste spaghetele fierbinţi sosul preparat, se amestecă uşor şi se serveşte imediat.