Spaghete cu şuncă şi sos alb

Spaghetele sunt printre preparatele cele mai uşor de preparat, mai ale sde începătoarele în arta culinară. Iată cum se fac spaghete cu şuncă şi sos alb.
De ce ai nevoie pentru spaghete cu şuncă şi sos alb
2 cepe
150 g şuncă
1 lingură făină
3 căţei de usturoi
350 g paste
1 linguriţă oregano
200 g caşcaval
200 g smântână
Sare
Piper
2-3 linguri ulei
Cum se prepară spaghete cu şuncă şi sos alb
Căleşti cepele în ulei până devin aurii. Pentru sosul amestececi smântâna cu făina şi condimente după gust După ce s-a călit ceapa adaugi sunca tăiată şi căţeii de usturoi pisaţi. Laşi la fiert 5 minute. Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Peste ceapă torni smântâna şi mai laşi la foc 2-3 minute, până se leagă sosul. Scurgi pastele şi le amesteci cu caşcavalul ras. Deasupra torni sosul.