Spaghete picante

Bucatini all'amatriciana Pasta with bacon and tomato sauce  Italian food  jpeg

Dacă îţi plac mâncărurile picante, cu siguranţă vei adora această reţetă de spaghete. În funcţie de cătă iuţeală preferi, poţi adăuga şi o linguriţă de ulei infuzat cu chilli, ori pastă de ardei iuţi. Dacă vrei ca iuţeala să fie potolită, scoate seminţele de la ardeiul iute şi pune doar jumătate.

Ingrediente

250 g spaghete

150 g kaizer

1 ardei iute 

1 ceapă

50 ml vin roşu

375 g roşii pasate

1 lingură pastă de tomate

sare

30 g parmezan

busuioc proaspăt, opţional

Reţetă de spaghete picante

 Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Dacă vrei, le poţi fierbe cu 1 minut mai puţin, ast­fel încât pastele să fie al dente.

Tai bucăţi kaizerul şi-l pui într-o tigaie încinsă. Amesteci constant până se rumeneşte pe toate părţile în grăsimea lăsată. Adaugi ceapa mărunţită şi jumă­tate din ardeiul iute tocat. Ames­teci până se înmoaie ceapa, apoi torni vinul şi laşi să fiarbă până scade sosul. Pui roşiile pasate, în care ai dizolvat pasta de to­mate, potriveşti gustul de sare şi ţii pe foc până se îngroaşă puţin sosul. Adaugi pastele, amesteci şi mai laşi încă 2 minute.

Înainte să serveşti, presari restul de ardei iute tocat, parme­zanul ras şi, dacă vrei, frunze de busuioc