Spanac gratinat

spinach gratin 1 570x368 jpeg

O combinaţie perfectă pentru un meniu din orice zi a săptămânii. Iar nucşoara aduce un plus de savoare care va transforma mâncarea într-una parfumată şi rafinată!

Ingrediente

1 kilogram şi jumătate de spanac tocat, decongelat 4 linguri de unt nesărat 1 ceapă galbenă tocată ¼ cană de făină ¼ linguriţă nucşoară rasă 1 cană de smântână 2 căni de lapte 1 cană de parmezan proaspăt ras sare ½ linguriţă de piper negru proaspăt măcinat ½ cană de brânză Gruyere rasă

Mod de preparare

Se pune spanacul decongelat într-un bol. Se încinge cuptorul la 425 de grade.

Se topeşte untul într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă ceapa şi se înnăbuşeşte timp de 15 minute.

Se adaugă făina şi nucşoara şi se amestecă pentru încă 2 minute. După aceste 2 minute, se adaugă smântâna şi laptele şi se găteşte până se îngroaşă compoziţia.

Spanacul se stoarce bine, iar apoi se adaugă peste sos. Se adaugă jumătatea de cană de parmezan şi se amestecă. Se pune sare şi piper după gust.

Se pune spanacul într-un vas de gătit şi se presoară parmezanul rămas împreună cu brânza Gruyere. Se lasă la cuptor timp de 20 de minute. Se serveşte cald.

sursa: ezrapoundcake.com