Spirale cu stafide

melci cornuri shutterstock 70501870 jpeg

O reţetă de să te lingi pe degete şi la propriyu şi la figurat!

Ingrediente

1 pachet foitaj congelat 100 g stafide 100 g miere 50 g zahăr pudră 1 esenţă de vanilie 3 gălbenuşuri

Cum se prepară

Se lasă stafidele la înmuiat în apă caldă timp de 30 de minute. Se întinde aluatul decongelat pe o planşetă pudrată cu făină. Se amestecă două gălbenuşuri cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie, se unge foaia de aluat cu acest amestec şi se presară stafidele scurse de apă.

Se rulează aluatul, apoi se taie felii de 1 cm grosime. Se iau feliile, se aşază într-o tavă tapetată şi unsă şi se presează un pic. Se ung melcii cu gălbenuşul rămas şi se dau la cuptor pentru 30 de minute. Când sunt gata, se ung cât sunt fierbinţi cu miere.

sursa foto: Shutterstock