Spumă de mere

Ceva uşor şi dulce. Aşa am putea denumi acest desert, care, se prepară în numai o jumătate de oră.
Ingrediente
3 mere mărişoare, foarte bine coapte 100 ml apă 1 lingură zahăr sucul unei lămâi 300 ml suc de mere ½ linguriţă de gelatină granule 300 ml frişcă fistic
Cum se prepară
Se curăţă merele de coajă, se taie în patru, se adaugă apa, zahărul şi sucul de lămâie. Se fierb 10 minute până ce merele se înmoaie şi încep să se desfacă. Se strecoară şi apoi se trec prin sită. Se obţine astfel un piure fin. În altă cratiţă se pune sucul de mere şi se fierbe până se reduce la cinci linguri. Se ia de pe foc, se pune gelatina, se amestecă
şi se lasă să se răcorească. Se bate frişca şi se amestecă cu piureul şi sucul de mere. Se împarte amestecul în pahare, se nivelează suprafaţa şi se lasă la rece două ore. Se serveşte
ornată cu frişcă şi câteva boabe de fistic măcinate.