Spumă de zmeură, reţeta simplă fără gelatină

spuma de zmeura jpeg

Trebuie să recunoşti că această reţetă este foarte simplă şi că poţi face rapid un desert apetisant, fără să foloseşti gelatină sau alt gen de întăritori. Toate ingredientele sunt naturale, aşa că ai un motiv în plus să încerci reţeta noastră.

Ingrediente

2 albuşuri de la ouă proaspete 500 g zmeură 500 g zahăr tos 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Cureţi fructele de impurităţi şi le alegi pe cele mai frumoase, le pui într-o sită şi le treci printr-un jet de apă rece, apoi le laşi să se scurgă bine.

Le pui într-un castron, presari 250 g de zahăr peste ele şi le laşi 1-2 ore, ca să se dizolve zahărul şi să se înmoaie fructele.

Mixezi albuşurile până devin o spumă tare, adaugi restul de zahăr şi zeama de lămâie, apoi le baţi în continuare până se întăresc din nou, până se ţin de paletele mixerului. Încorporezi apoi zmeura cu tot cu siropul pe care şi l-au lăsat fructele şi mixezi la viteză mare, până se întăreşte din nou spuma. Când e tare ca să o poţi tăia cu cuţitul, o serveşti în pahare şi decorezi după imaginaţie.

Foto: pixabay.com