Ştrudel cu mere
Mi-era poftă mai demult de acest ştrudel, aşa că iată şi reţeta.
Ingrediente (4 porţii) Pentru aluat 250 g făină 15 g ulei 1 ou 1 praf de sare zahăr pudră
Pentru umplutură
1 kg mere tăiate sau date pe răzătoare
40 g stafide
100 g zahăr
1 lingură scorţişoară
rom
Mod de preparare
Cerni făina şi o pui într-un castron. Faci în mijlocul ei o gropiţă şi torni uleiul, oul, apa şi praful de sare. Începi să frămânţi bine aluatul. Îl laşi să se odihnească, apoi îl împarţi în două, îl înfăşori într-o folie de plastic şi îl dai la rece pentru cel puţin două ore.
Acum te ocupi de umplutură. După ce ai spălat şi ai ras merele (foloseşte mere cu coaja tare), speli stafidele şi le pui la înmuiat în rom. Amesteci merele cu stafidele, zahărul şi scorţişoara.
Aşezi aluatul pe o planşetă pudrată cu făină şi întinzi până obţii o foaie subţire. Pui merele şi rulezi.Pui ştrudelul într-o tavă unsă şi dai la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Când este gata, îl dai cu zahăr pudră.