Supă-cremă cu orez

supa crem,a jpeg

Profită de savoarea roşiilor de grădină şi prepară această reţetă de supă-cremă!

Ingrediente

1 kg roşii 1 ceapă mare 1 morcov 200 g orez 3 linguri ulei 500 ml apă 4 linguri smântână pătrunjel verde sare piper

Preparare

Spală roşiile, taie-le felii groase şi fierbe-le, fără să adaugi apă, timp de 10 minute, apoi strecoară-le şi pasează-le pentru a îndepărta pieliţele şi seminţele.

Curăţă morcovul şi ceapa, taie-le felii subţiri, căleşte-le cu ulei şi cu 2 linguri de apă, apoi pasează-le şi amestecă-le cu piureul de roşii.

Separat, fierbe orezul 5-6 minute în apă cu sare şi strecoară-l.

Fierbe piureul de roşii cu legume, diluat cu 500 ml apă caldă şi, când clocoteşte, adaugă orezul, sare şi piper, după gust. Lasă să fiarbă 2-3 minute, stinge focul şi lasă oala acoperită 10 minute să se umfle orezul.

Serveşte supa caldă, garnisită cu pătrunjel tocat şi smântână adăugată direct în farfurie.

sursa foto: Shuttertsock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg