Supă-cremă rapidă de roşii

supa crema de rosii rapida jpeg

Gata în numai 40 de minute, această supă-cremă rapidă de roşii se bucură de gustul ademenitor şi inconfundabil al roşiilor de vară care ne îmbie de pe tarabe sub privirile precupeţilor din pieţe. Aşadar, ar fi păcat să treci nepăsător pe lângă ele, când poţi prepara o astfel de bunătate!

Supă-cremă rapidă de roşii - Ingrediente

1,5 kg roşii bine coapte 2 morcovi 1 ceapă potrivită unt şi smântână, opţional sare piper

Supă-cremă rapidă de roşii - Cum se prepară

Se spală roşiile, se taie în sferturi şi se fierb în sucul pe care îl lasă. Se trec prin sită pentru a separa pieliţele şi seminţele. Separat, se fierb morcovii şi ceapa în apă cu puţină sare. Când totul este bine fiert, se trec şi acestea prin sită. Piureul obţinut se amestecă cu pulpa de roşii şi se pun la fiert pentru 10 minute. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se serveşte, caldă sau rece, garnisită cu frunze de mentă. Dacă supa-crema rapidă de roşii se serveşte caldă, se adaugă direct în farfurie puţin unt sau smântână, după preferinţă.