Supă de creveţi cu lapte de cocos

supa de creveti cu lapte de cocos jpeg

Scoicile, stridiile, creveţii, crabii sunt cunoscuţi sub denumirea de fructe de mare. Crabii trebuie să fie grei şi să aibă carapacea întreagă. Midiile şi stridiile se consumă cu sosuri picante, cu orez sau supe. Creveţii se prepară pe grătar, prăjiţi, cu sos de usturoi, ceapă şi ghimbir sau se fac la cuptor, cu sos de smântână. Calamarii fie se fierb foarte puţin, pentru că altfel devin ca o gumă, fie se prepară foarte mult, ca să devină moi.

Ingrediente

25 g ghimbir 2 linguri ulei 1 ardei iute ½ linguriţă pudră curcuma 1 linguriţă boia dulce 450 ml lapte de cocos 1 l supă de legume din cub concentrat 2 fire ceapă verde 120 g fasole verde 200 g roşii cherry 150 g creveţi congelaţi 4 linguri sos de soia

Mod de preparare

Cureţi ghimbirul, îl tai fâşii şi-l căleşti circa ­două minute împreună cu ardeiul iute tocat, curcuma şi boiaua. Torni laptele de cocos şi supa de legume. Adaugi ceapa tocată, fasolea verde şi roşiile tăiate. Laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute. Adaugi creveţii dezgheţaţi şi spălaţi în supă, laşi 5 minute şi pui sos de soia.