Supă de legume, reţeta Jamie Oliver
Tot de la Jamie Oliver, o reţetă de supă de legume şi fasole, varianta de post.
De ce ai nevoie ca să faci supă de legume şi fasole:
2 tulpini de ţelină
3 morcovi
2 fire mari de praz
2 căţei de usturoi
1 crenguţă de rozmarin verde
ulei
1 x 400 g conservă de fasole boabe
1 litru supă de zarzavaturi
75 g spanac
100 g mazăre congelată
sare
piper negru măcinat
Cum prepari supă de legume şi fasole:
Cureţi şi tai felii subţiri ţelina, cureţi şi tai bucăţi mari morcovii şi cureţi, speli şi tai bucăţi mari firele de praz. Cureţi şi tai felii subţiri usturoiul, apoi toci mărunt rozmarinul. Pui ulei într-o oală mare la foc mediu, apoi adaugi rozmarinul. Apoi adaugi ţelina tocată, morcovii, prazul şi usturoiul. Căleşti uşor circa 15 minute, sau până se înmoaie, amestecând constant. Adaugi fasolea (nu e nevoie să o scurgi) şi supa.
Laşi până dă în clocot, apoi reduci şi laşi să fiarbă 30 minute – mai adaugi puţină supă sau apă dacă crezi că e nevoie. În ultimul rând, adaugi spanacul şi mazărea şi mai laşi să fiarbă 3 minute, sau până când zarzavaturile au fiert, dar au încă culoarea verde viu. Guşti şi mai asezonezi, dacă e nevoie.
Sursa: https://www.jamieoliver.com