Supă de pui cu spanac şi pesto
Această supă cu savori italiene are avantajul unor ingrediente care fierb repede. Încearcă reţeta pentru un gust inedit!
De ce ai nevoie ca să găteşti supă de pui cu spanac şi pesto:
2 linguri de ulei
½ cană (110 g) morcovi sau ardei gras roşu tocat
1 piept mare de pui, fără os şi fără piele, tăiat bucăţele
1 căţel mare de usturoi, tocat
5 căni (1,2 l) supă de pui
1½ linguriţe măghiran uscat, mărunţit
170 g spanac, rupt în bucăţi potrivite
1 conservă de 400 g fasole boabe, scursă
¼ cană (50-60 g) parmezan ras
70 g frunze de busuioc verde
piper măcinat, după gust
150 g crutoane pentru ornat (opţional)
Cum prepari supă de pui cu spanac şi pesto:
Încălzeşti 1 lingură de ulei într-o oală la foc mediu-mare. Adaugi morcovul (sau ardeiul gras) şi carnea de pui; căleşti, întorcând carnea şi amestecând frecvent, până când carnea începe să se rumenească, 3 - 4 minute. Adaugi usturoiul şi continui călirea, amestecând, încă 1 minut. Torni supa şi adaugi măghiranul şi laşi să dea un clocot la foc mare. Apoi reduci focul şi laşi să fiarbă, amestecând ocazional, până a fiert bine carnea. Cu un polonic perforat, transferi bucăţile de pui pe un tocător să se răcească.
Pui spanacul şi fasolea în oală şi laşi să fiarbă 5 minute, pentru amestecarea aromelor. Combini cealaltă lingură de ulei, parmezanul şi busuiocul într-un robot de bucătărie şi procesezi până se formează o pastă, adăugând puţină apă, dacă e nevoie. Tai carnea de pui în bucăţele de mărimea dumicaţilor şi le răstorni înapoi în supă, împreună cu pasta pesto. Asezonezi cu piper. Ornezi cu crutoane, dacă doreşti.