Supă nordică de legume
Prepară în aceste ultime zile de post o supă nordică de legume.
De ce ai nevoie ca să faci supă nordică de legume:
2 linguri de ulei
1 ceapă mare, tăiată felii subţiri
2 fire de praz, doar părţile albe şi verzi moi, tăiate felii subţiri
2 căţei de usturoi, tocaţi
1 cană (220 g) arpacaş
8 căni (2 l) supă de zarzavaturi
1 litru apă
10 crenguţe de cimbru
2 foi de dafin
675 g rădăcină de ţelină, curăţată şi tăiată cuburi
450 g păstârnac, curăţat şi tăiat bucăţele
sare şi piper măcinat
450 g spanac
1 linguriţă nucşoară
Cum prepari supă nordică de legume:
Într-o oală mare încălzeşti uleiul. Adaugi ceapa, prazul şi usturoiul şi căleşti la foc moderat, amestecând ocazional, până se înmoaie, circa 5 minute. Pui şi arpacaşul şi supa de zarzavaturi, apa, cimbru şi foile de dafin şi laşi să fiarbă până dă în clocot. Adaugi rădăcina de ţelină şi păstârnacul şi asezonezi cu sare şi piper.
Fierbi moderat la foc mic până când arpacaşul şi rădăcinoasele s-au înmuiat, circa 40 minute. Adaugi spanacul şi nucşoara şi mai fierbi încă 5 minute. Asezonezi supa cu sare şi piper şi serveşti în castronaşe adânci.
Sursa: http://www.foodandwine.com