Supă toscană de roşii

supa de rosii cu paine 600x600 jpeg

Pappa al pomodoro este numele acestei specialităţi toscane, şi ca orice preparat italian este simplu de preparat, dar foarte gustos. Te-am convins să prepari supa toscană de roşii?

De ce ai nevoie pentru supă toscană de roşii

1 kg roşii

4 felii pâine albă, veche de 1 zi

1 ceapă

4 căţei de usturoi

1 linguriţă oregano uscat

200 ml supă de pui

20 g parmezan

sare

piper

Ulei de măsline

Cum se prepară supa toscană de roşii

Taie feliile de pâine cubuleţe şi căleşte-le în ulei până devin uşor arămii, după care scoate-le. Toacă ceapa şi căleşte-o în ulei, iar când devine uşor sticloasă pune usturoiul pisat. Descojeşte roşiile, toacă-le mărunt şi pune-le în tigaie peste ceapă. Lasă să scadă sucul 10 minute, după care toarnă supa de pui. Asezonează cu sare şi piper după gust şi condimentează cu oregano. Când roşiile s-au înmuiat, dă deoparte şi pune crutoanele de pâine. O poţi servi astfel, sau o poţi pune în blender câteva secunde. Serveşti alături de parmezan şi crutoane.

Sursa foto http://www.aprilcook.me

http://www.aprilcook.me