Tagliatelle cu peste şi muguri de pin

tagliatelle cu pesto si muguri de pin jpeg

Dacă ai musafiri şi vrei să-i impresionezi cu o porţie de paste făcute în casă, aceasta este o reţetă potrivită.

Ingrediente (2-3 porţii)

Pentru paste 3 ouă 300 g făină 1 praf de sare

50 g busuioc proaspăt

30 ml ulei de măsline extravirgin

20 g brânză veche maturat- uscată

20 g muguri de pin

1 căţel usturoi

zeama de la o jumătate de lămâie

sare

piper

Cum se prepară

Aluatul de paste se face într-un castron amestecându-se ouăle cu un praf de sare şi cu făina şi frământându-se până devine o cocă de o consistenţă moderată.Se presară pe masă făină şi se întinde din aluat o foaie de 1,5 mm. Se rulează şi se taie fâşii de 5-8 mm lăţime, apoi pastele obţinute se mai presară cu făină până vor fi puse la fiert.

Pentru sos, se pun în blender toate ingredientele şi pasezi până devin o pastă moale. Se potriveşte la final gustul de sare, piper şi lămâie. Pastele proaspete se fierb maximum 1 minut în apă cu sare (1 lingură de sare la 5 litri de apă). Între timp, se căleşte sosul pesto 30 de secunde, se pun pastele scurse, o lingură de zeamă în care au fiert şi se amestecă bine. Se servesc cât mai fierbinţi, cu puţin parmezan şi ulei de măsline presărat deasupra.