Tagliatelle cu sos de roşii

Simplu şi uşor de preparat, aceste tagliatelle sunt acel ceva din farfurie de care nu te saturi niciodată. Tocmai datorită simplităţii lor!
Ingrediente
300 g paste tagliatelle cu spanac
Pentru sos 100 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 5-6 roşii 2 căţei de usturoi 1 foaie de dafin cimbru 1 vârf de zahăr sare piper
150 g caşcaval ras
Mod de preparare
Curăţă ceapa, morcovul şi ţelina, spală-le şi trece-le prin răzătoare. Căleşte-le apoi în unt. Adaugă roşiile curăţatede pieliţe şi tăiate mărunt. Pune usturoiul zdrobit, cimbrul şi dafinul. Lasă să fiarbă sosul la foc mic timp de 20 de minute, amestecând permanent.Trece sosul prin sită şi pune-l din nou la fiert. Adaugă zahărul, sare şi piper după gust şi, după 2-3 clocote, ia-l de pe foc.Separat, fierbe pastele în apă clocotită cu sare conform indicaţiilor menţionate pe ambalaj. Trece-leprintr-un jet de apă rece, scurge-le de apă şi aşază-le pe un platou. Toarnă deasupra sosul de roşii.Serveşte-le cu caşcaval ras deasupra.