Tagliatelle cu spanac şi gorgonzola

Tagliatelle pasta with spinach sauce and fresh leafs on a white plate jpeg

Pentru că este sezonul verdeţurilor, îţi propunem o reţetă de tagliatelle cu spanac şi gorgonzola.

De ce ai nevoie pentru tagliatelle cu spanac şi gorgonzolla

200 g tagliatelle

100 g gorgonzolla

2 mâini spanac

7 linguri smântână

2 linguri ulei

1-2 căţei de usturoi

1 praf de sare

Cum se prepară tagliatelelle cu spanac şi gorgonzolla

Pui la fiert pastele în apă cu sare, iar când sunt aproape fierte le scurgi. Încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti usturoiul zdrobit. Când s-a rumenit puţin, îi scoţi şi pui în loc spanacul spălat bine, iar după 2-3 minute smântâna şi brânza tăiată bucăţele. După ce s-a topit brânza, adaugi pastele şi amesteci. Laşi pe foc 1 minut şi stingi focul.