Tartă cu bezea

Redcurrant Cake with Meringue Cap jpeg

Această reţetă vă poate veni în ajutor atunci când vreţi să vă răsfăţaţi prichindeii.

Dificultate mică Preparare 50' Pentru 8 porţii

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

60 g zahăr pudră

1 pliculeţ zahăr vanilat

1 vârf cuţit de sare

1 ou

125 g unt

Pentru umplutură

5 albuşuri

180 g zahăr

500 g căpşuni sau coacăze roşii

Mod de preparare

Cerni făina cu sarea, zahărul şi zahărul vanilat. Adaugi untul moale, oul şi frămânţi un aluat potrivit de tare, îl înveleşti în folie alimentară şi îl introduci la frigider o oră.

Întinzi 2/3 din aluat în foaie şi o aşezi pe fundul unei forme de tartă cu diametrul de 28 cm unsă şi tapetată. Îl înţepi cu o furculiţă de mai multe ori şi îl coci în cuptorul preîncălzit la 200° C circa 10 minute.

Pentru bezea, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul treptat şi baţi până se îngroaşă şi se topeşte zahărul. Adaugi căpşunile tăiate mărunt şi amesteci uşor. Dacă foloseşti coacăze, le

laşi întregi.

Din aluatul rămas întinzi o foaie şi tai o bandă de lăţimea şi diametrul formei. Aşezi banda pe pereţii formei şi apeşi să se lipească de blatul care deja a stat 10 minute la copt. Torni bezeaua cu căpşuni şi introduci tarta la cuptor, la 180° C, pentru 15-20 de minute. Înainte să o tai, o laşi să se răcească complet.