Tartă cu brânză şi măsline

tarta cu branza si masline jpeg

Când cumperi măsline trebuie să le alegi, în funcţie de modul în care le foloseşti. Dacă alegi măsline la cutie, trebuie să citeşti cu atenţie eticheta. Dacă ai cumpărat măsline vrac, trebuie să le speli şi să le fierbi cinci minute, pentru a elimina excesul de sare. Pentru această reţetă de tartă cu brânză şi măsline trebuie să foloseşti unele feliate, fără sâmburi.

Tartă cu brânză şi măsline - Ingrediente (4 porţii)

100 g făină 100 g brânză telemea 100 g unt 100 g măsline rondele 2 roşii 50 g caşcaval ras

Tartă cu brânză şi măsline - Mod de preparare

Din făină, brânza dată pe răzătoarea cu ochiuri mici şi unt se frământă repede un aluat. Se întinde aluatul într-o foaie de 1 cm grosime, se decupează cu gura unei căni şi marginile fiecărei tarte se ridică cu degetele. Se pun în tava puţin unsă şi înfăinată. Se dau la copt 10 minute. Se taie roşiile cubuleţe şi se lasă la scurs. Se scot „tartele“, se umplu cu câteva măsline şi câteva bucăţele de roşie, se presară cu caşcaval şi rozmarin şi se mai dau 5 minute la cuptor, să se gratineze.