Tartă cu gem de caise

tarta gem caise jpeg

Gata în numai o oră, această tartă cu gem de caise poate fi răsfăţul de miercuri al întregii familii.

Ingrediente

150 g făină 5 albuşuri 150 g zahăr 200 g unt coaja rasă şi zeama de la o lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 400 g gem de caise

Cum se prepară

Se amestecă făina cu zahărul, se adaugă untul moale (la temperatura camerei), albuşurile bătute spumă cu un praf de sare, zahărul vanilat şi coaja de lămâie ­rasă. Se frământă un ­aluat ­care se lasă la rece circa 30 de ­minute. Se întinde din 3/4 de aluat o foaie, se aşază în forma de tartă unsă, îmbrăcând şi pereţii. Se întinde gemul în strat uniform şi se face deasupra un „gărduleţ” din fâşii de aluat. Se coace în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 de minute.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg