Tartă cu gem de caise

tarta gem caise jpeg

Gata în numai o oră, această tartă cu gem de caise poate fi răsfăţul de miercuri al întregii familii.

Ingrediente

150 g făină 5 albuşuri 150 g zahăr 200 g unt coaja rasă şi zeama de la o lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 400 g gem de caise

Cum se prepară

Se amestecă făina cu zahărul, se adaugă untul moale (la temperatura camerei), albuşurile bătute spumă cu un praf de sare, zahărul vanilat şi coaja de lămâie ­rasă. Se frământă un ­aluat ­care se lasă la rece circa 30 de ­minute. Se întinde din 3/4 de aluat o foaie, se aşază în forma de tartă unsă, îmbrăcând şi pereţii. Se întinde gemul în strat uniform şi se face deasupra un „gărduleţ” din fâşii de aluat. Se coace în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 de minute.