Tartă cu gem de caise

Gata în numai o oră, această tartă cu gem de caise poate fi răsfăţul de miercuri al întregii familii.
Ingrediente
150 g făină 5 albuşuri 150 g zahăr 200 g unt coaja rasă şi zeama de la o lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 400 g gem de caise
Cum se prepară
Se amestecă făina cu zahărul, se adaugă untul moale (la temperatura camerei), albuşurile bătute spumă cu un praf de sare, zahărul vanilat şi coaja de lămâie rasă. Se frământă un aluat care se lasă la rece circa 30 de minute. Se întinde din 3/4 de aluat o foaie, se aşază în forma de tartă unsă, îmbrăcând şi pereţii. Se întinde gemul în strat uniform şi se face deasupra un „gărduleţ” din fâşii de aluat. Se coace în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 de minute.