Tartă cu mazăre și ouă

tarta cu mazare jpg

La micul-dejun, ca gustare sau chiar servite ca aperitiv, tartele în toate formele lor sunt alegerea potrivită dacă vrem să avem parte de o masă sățioasă.

Ingrediente pentru tartă cu mazăre și ouă

Pentru aluat:
250 g făină alba
120 g unt
50 ml apă rece
1 vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură:
6 ouă
150 g brânză de capră rasă
sare
100 g mazăre din conserve
piper
200 ml smântână pentru gătit

Cum faci tarta cu mazăre și ouă

Într-un bol, amesteci făina, untul și sarea și frămânți până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi treptat apa până când compoziția devine omogenă. Dacă nu se dezlipește ușor de pe mâini, mai poți adăuga făină. Îl modelezi uniform, pui folie de plastic peste castron și-l dai o oră la frigider.

Într-o tavă rotundă, tapetată cu făină, întinzi uniform aluatul, îl înțepi din loc în loc cu furculița și ai grijă ca marginile să nu depășească forma. Pui deasupra tăvii hârtie de copt cu orez uniformizat ca să se mențină forma de tartă și o dai la cuptor 20 de minute. Verifici dacă este copt.

 Pui 4 ouă la fiert și le lași 10 minute ca să fie tari. Scurgi bine mazărea de apă, iar într-un bol spargi celelalte 2 ouă și adaugi peste ele smântâna, brânza rasă, piper și sare după gust și încorporezi.

În blatul copt deja pui umplutura și o uniformizezi, tai cele 4 ouă fierte și le așezi în cerc sau după bunul plac și dai tava la cuptor încă 20 de minute până când tarta devine aurie. O lași puțin să se răcească și o tai în formă.