Tartă cu mere şi scorţişoară

tarta cu mere si scortisoara jpeg

Ce poate fi mai bun decât o combinaţie reuşită de mere şi scorţişoară? Un gust fin, delicios, atrăgător, pentru orice gurmand!

Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 175 g făină 1 vârf de cuţit cu sare 100 g margarină 6 linguri apă rece

500 g feliuţe de mere

1 linguriţă de scorţişoară măcinată

120 g zahăr pudră

Mod de preparare

Amesteci făina într-un vas cu un praf de sare şi adaugi margarina tăiată bucăţi. Faci o adâncitură în centru, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece timp de 30 de minute.

Cureţi merele de coajă, le scoţi cotorul şi le tai feliuţe.Iei aluatul din frigider, îl întinzi într-un vas termorezistent, îmbrăcând şi pereţii până la jumătate, şi îl înţepi cu furculiţa. Îl coci în cup­to­rul preîncălzit 10 minute. Apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit.Aşezi feliuţele de măr, după care presari zahărul pudră şi scorţişoara măcinată.

Introduci din nou tarta în cuptorul preîncălzit pentru 10-13 minute. După răcire, tai tarta triunghiuri şi o serveşti rece.

sursa foto: Photocuisine