Tartă cu piersici
Doar de o oră ai nevoie pentru a prepara această apetisantă tartă cu piersici, pe care o poţi servi simplă, cu frişcă sau alături de o cupă de îngheţată de vanilie.
De ce ai nevoie pentru tartă cu piersici
Pentru blat
400 g făină
2 linguri zahăr
1 praf de sare
150 g unt
1 ou
50 ml lapte
Pentru umplutură
3 piersici
2 linguri zahăr
1 lingură făină
1 lingură miere
1 ou
frunze de mentă
Cum se prepară tarta cu piersici
Pentru blat, amesteci făina, zahărul şi sarea. Încorporezi untul şi frămânţi până obţii un aluat sfărâmicios. Adaugi oul şi laptele şi frămânţi până se omogenizează şi are o consistenţă elastică. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute.
Între timp, tai piersicile felii groase şi le amesteci cu zahărul, mierea, făina şi frunzele de mentă tocate. Întinzi aluatul, îl aşezi în tavă, inclusiv pe margini, aşezi piersicile şi dau marginile peste umplutură, având grijă însă să nu o acoperi complet. Ungi tarta cu ou şi o dai la cuptor până se rumeneşte.
Sursa foto http://www.prettypolymath.com