Tartă cu praz
Extrem de aromat şi uşor de preparat, prazul este vedeta acestei tarte delicioase.
Ingrediente:
Pentru aluat: 100 g unt, tăiat cubuleţe 200 g făină 1 praf de sare 1 ou 2 linguri lapte, dacă e cazul
Pentru umplutură:
2 bucăţi de praz tăiate rondele subţiri
2 ouă
100 g caşcaval ras
100 ml smântână
1 lingură de ulei
sare
piper
Mod de preparere:
Amesteci ingredientele până obţii un aluat nisipos. Dacă ţi se pare că nu se leagă poţi turna 2 linguri de lapte rece. Frămânţi şi dai aluatul la frigider pentru cel puţin 40-50 de minute. Pentru umplutură se căleşte prazul într-o lingură de ulei, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă. Baţi ouăle cu smântâna, adaugi caşcavalul ras şi potriveşti de sare şi piper. Trebuie să ţii cont că ai pus condimente şi în praz. Întinzi aluatul, apoi îl pui într-o tavă rotundă, ai grijă să acoperi şi marginile, tapetată în prealabil, aşezi prazul călit, nivelezi, iar deasupra torni amestecul de ou.
Dai la cuptorul încins şi ţii tarta până capătă o frumoasă culoare aurie.