Tartă cu zmeură

tarta cu zmeură jpeg

În Franţa, una dintre cele mai cunoscute băuturi care se servesc ca aperitiv este crème de cassis, un lichior dulce, de culoare roşu-închis, preparat din coacăze negre. În Marea Britanie, cei care vor să intensifice aroma berii negre adaugă câţiva stropi de suc de coacăze în ea. Tot la britanici, celebră este şi Cider and Blank, o licoare care se obţine prin amestecarea tonicului de coacăze cu cidru.La noi, din zmeurp se poate face zmeurată. Însoţită, de ce nu, de o felie de tartă cu zmeură.

Ingrediente

220 g făină 200 g zahăr 4 ouă 2 lămâi 100 g unt 140 ml ulei 1 ½ linguriţă praf de copt 500 g zmeură 200 g agrişe

Mod de preparare

Storci zeama de la cele două lămâi şi o amesteci cu 100 g de zahăr. Baţi cu mixerul ouăle cu restul de zahăr, aproximativ 5 minute până obţii o compoziţie pufoasă, apoi le amesteci cu zeama de lămâie. Separat, amesteci făina cu praful de copt şi o încorporezi în ouă. Adaugi untul, ţinut la temperatura camerei, şi uleiul. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu unt, iar deasupra pui fructele. Dai la cuptorul preîncălzit 40 de minute, până trece testul scobitorii.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg