Tartă frangipane cu mere

1365089600 5612tartacumere jpeg

În loc de mere, poţi prepara această tartă frangipane şi cu pere sau gutui. O poţi servi alături de brânză Stilton.

De ce ai nevoie pentru tartă frangipane cu mere

3 mere

320 g aluat foetaj

100 g gem de piersici

2 gălbenuşuri

Pentru umplutură

220 g unt

220 g zahăr

220 g migdale

3 ouă

1 lingură coajă de lămâie

50 g făină

Cum se prepară tartă frangipane cu mere

Pentru umplutură, freci untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi migdalele zdrobite, ouăle şi mixezi până se omogenizează. La final încorporezi făina şi coaja de lămâie. Întinzi aluatul, îl ungi cu gălbenuşurile şi întinzi umplutura. Deasupra aşezi felii de mere descojite şi dai tarta la cuptor 25-30 de minute. După ce s-a răcorit, întinzi gemul.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg