Tarte cu fructe

tarte cu furcte jpeg

Pentru a umple aceste tarte poţi folosi ce fructe vrei.

Ingrediente (4 porţii)

Pentru aluat 180 g făină 100 g unt (margarină) 2 linguriţe zahăr pudră 1 gălbenuş

1 portocală

1 kiwi

2 smochine uscate

2 curmale uscate

3-4 nuci

50 g migdale

100 g zahăr

1 baton de vanilie

Cum se prepară

Se amestecă făina cu untul până se obţine o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă zahărul, gălbenuşul şi puţină apă şi se frământă un aluat mai tare care se acoperă cu o folie de plastic şi se dă la rece pentru 30 de minute. Se întinde o foaie subţire, se decupează rondele cu diametrul de 12 cm cu care se tapetează, pe interior, formele de tarte. Se coc, aproximativ 20 de minute, în cuptorul preîncălzit şi se scot din forme după răcirea completă.

Pentru umplutură: se fierbe un pahar de apă cu zahărul şi cu batonul de vanilie până când începe să se lege ca un sirop. Se curăţă de coajă portocala şi kiwi, se taie miezul cubuleţe şi se fierb în siropul de zahăr până când sunt bine pătrunse. Cubuleţele de fructe se scot, într-un castron, cu spumiera. În siropul rămas, se adaugă smochinele, curmalele şi nucile, tăiate bucăţele şi se lasă să clocotească la foc mic, 2 minute, apoi se scot cu spumiera şi se amestecă cu portocalele şi kiwi. Se lasă la răcit. Tartele se umplu cu fructele astfel pregătite şi se decorează cu migdale dulci.