Tartine cu pere şi brânză

Tartine cu pere si branza jpeg

Cauţi un aperitiv sofisticat, dar în acelaşi timp simplu, pentru noaptea dintre ani? Încearcă aceste tartine cu pere şi brânză ricotta, extrem de delicioase şi uşor de preparat.

Ingrediente (6 porţii)

1 baghetă franţuzească 3 pere mari 4 linguri miere 3 crenguţe de cimbru 250 g brânză ricotta coaja de la 1 lămâie ulei de măsline, pentru uns sare piper

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Tai bagheta felii şi le aranjezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungi feliile de pâine cu ulei de măsline, pe ambele părţi. Le dai la cuptor aproximativ 15 minute, până se rumenesc. Le scoţi şi le laşi să se răcească.

Între timp, setezi cuptorul la o temperatură mai mare. Feliezi perele şi aranjezi feliile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le stropeşti cu miere şi presari cimbru şi sare, după gust. Le coci în cuptorul încins, aproximativ 15 minute, până se caramelizează mierea. Când sunt gata, le dai deoparte ca să se mai răcească.

Separat, într-un bol, combini brânza ricotta cu coaja de lămâie proaspăt dată prin răzătoare şi omogenizezi. Întinzi puţină brânză pe fiecare feliuţă de pâine prăjită. Aşezi câteva felii de pară pe pâine, condimentezi tartinele cu sare şi piper, după gust, şi le serveşti imediat, pe un platou mare.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Cum să faci cele mai bune tartine cu ton şi ouă

Cum să faci cele mai bune tartine cu ton şi ouă

Cea mai simplă reţetă de tartine cu tzatziki

Cea mai simplă reţetă de tartine cu tzatziki

Tartine de mămăligă cu ciuperci

Tartine de mămăligă cu ciuperci