Tartine de mămăligă cu ciuperci

tartine de mamaliga cu ciuperci jpeg

Dacă îţi place mămăliga, vei aprecia această reţetă delicioasă. Mai ales că este un aperitiv destul de uşor de preparat şi foarte gustos.

Ingrediente

Pentru maioneză 2 gălbenuşuri 1 linguriţă muştar cu hrean 250 ml ulei 1/2 lingură zeamă de lămâie 1 lingură oţet 1 vârf de cuţit de sare

700 ml supă de legume

70 g unt

200 g mălai

150 g mozzarella

1 legătură ceapă verde

ulei, pentru prăjit

sare

piper

1 ceapă potrivită

400 g ciuperci

50 g unt

1 căţel de usturoi

1 legătură pătrunjel

1 portocală

piper

sare

Cum se prepară

Pentru maioneză, pui într-un bol gălbenuşurile crude, adaugi muştarul şi baţi cu mixerul la viteză mică până se omogenizează. Începi să adaugi ulei, puţin câte puţin. Când maioneza începe să se lege, încorporezi treptat tot uleiul, apoi succesiv zeama de lămâie, oţetul şi sarea. Baţi cu mixerul încă 2-3 minute şi maioneza este gata.

Pentru mămăligă, pui supa de legume la fiert, cu sare şi piper, şi când a dat în clocot adaugi untul, mălaiul, ceapa verde tocată şi mozzarella rasă. Amesteci continuu cu un tel. Când este gata, torni mămăliga într-o tavă întinsă. Uniformizezi conţinutul cu o spatulă de silicon şi laşi la răcit. Tartinele de mămăligă trebuie să fie înalte de 1 cm.

Tai mămăliga dreptunghiuri potrivit de mari şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc frumos. Le aşezi pe rând pe un platou întins.

Pentru umplutură, cureţi şi speli ceapa. O toci mărunt şi o pui într-un castron. Apoi cureţi ciupercile de coajă, le speli şi le scurgi bine de apă într-o sită. Le tai felii şi le căleşti în unt, cu ceapa, 5-8 minute. Când sunt gata, le asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat mărunt. Amesteci bine şi iei de pe foc.

Întinzi câte o lingură cu maioneză pe o tartină şi apoi o lingură, două de umplutură de ciuperci. Serveşti tartinele calde sau reci, presărate cu coajă de portocală rasă şi stropite cu câteva linguriţe de zeamă.