Ţelină gratinată
Banala rădăcină de ţelină este foarte versatilă şi poate fi folosită în numeroase reţete. Vă prezentăm un preparat cald şi săţios, ideal pentru zilele de iarnă.
2-3 porţii/1 h/Dificultate medie
Ingrediente:
1 ţelină mare
200 g kaizer
zeama de la ½ lămâie
200 g caşcaval ras
2 ouă
4 linguri smântână
sare, piper după gust
unt, pentru uns
Mod de preparare:
Cureţi ţelina, o opăreşti 10 minute în apă cu sare şi cu zeama de lămâie, o scoţi şi o tai felii de 2 cm. O usuci şi o laşi deoparte. Tragi uşor kaizerul la tigaie şi îl dai deoparte. Amesteci caşcavalul, cu ouăle, smântâna, sare şi piper, după gust şi omogenizezi.
Aşezi într-o tavă unsă cu unt feliile de ţelină, aşezi pe fiecare în parte feliuţe de kaizer şi amestecul cu caşcaval. Dai tava la cuptorul încins şi o ţii până când se gratinează.
FOTO: Profimedia