Ţelină gratinată

Style: "Neutral" jpeg

Banala rădăcină de ţelină este foarte versatilă şi poate fi folosită în numeroase reţete. Vă prezentăm un preparat cald şi săţios, ideal pentru zilele de iarnă.

2-3 porţii/1 h/Dificultate medie

Ingrediente:

1 ţelină mare

200 g kaizer

zeama de la ½ lămâie

200 g caşcaval ras

2 ouă

4 linguri smântână

sare, piper după gust

unt, pentru uns

Mod de preparare:

Cureţi ţelina, o opăreşti 10 minute în apă cu sare şi cu zeama de lămâie, o scoţi şi o tai felii de 2 cm. O usuci şi o laşi deoparte. Tragi uşor kaizerul la tigaie şi îl dai deoparte. Amesteci caşcavalul, cu ouăle, smântâna, sare şi piper, după gust şi omogenizezi.

Aşezi într-o tavă unsă cu unt feliile de ţelină, aşezi pe fiecare în parte feliuţe de kaizer şi amestecul cu caşcaval. Dai tava la cuptorul încins şi o ţii până când se gratinează.

FOTO: Profimedia