Ţelină în crustă

Bogată în vitamina K, rădăcina de ţelină este un bun tonifiant al organismului. Este la fel de delicioasă atât crudă, cât şi gătită.
Ingrediente 2 ţeline 200 g caşcaval sare piper 2 ouă 200 g seminţe susan 1 legătură pătrunjel 50 g pesmet ulei, pentru prăjit 1-2 linguri făină
Mod de preparare
Cureţi ţelinele şi le tai felii groase de 1 cm pe care le opăreşti 5 minute în apă clocotită cu sare. Le scoţi, le scurgi şi le condimentezi cu sare şi piper.
Baţi ouăle. Amesteci pe o farfurie seminţele de susan cu pătrunjelul tocat şi pesmetul, iar pe o altă farfurie pui făina. Crestezi fiecare felie de ţelină, la jumătate, şi bagi felii de caşcaval. Dai prin făină, ou, apoi prin amestecul de pesmet cu seminţe de susan şi le prăjeşti, pe ambele părţi, în ulei încins.