Terină rece cu ou

terina rece cu ou jpeg

De numai câteva ingrediente ai nevoie pentru a pregăti această terină şi nu ai nevoie decât de 45 de minute pentru prepararea ei.

Ingrediente (2 tăvi)

6 ouă 200 g şuncă 100 g caşcaval 100 g mazăre proaspătă sau conservată 2 morcovi 600 g brânză proaspătă de vaci 2 linguri unt 4 linguri smântână 12 g gelatină 1 legătură pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Cureţi morcovii, îi tai mărunt, îi pui la fiert în apă cu sare împreună cu mazărea până se înmoaie. Scurgi apa şi le laşi să se răcească. Freci brânza cu untul şi smântâna până obţii o cremă. Tai şunca şi caşcavalul cubuleţe şi le amesteci cu brânza. Încorporezi legumele fierte, pătrunjelul tocat cât mai fin şi sarea şi piperul după gust. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi o torni în compoziţie, omogenizând toate ingredientele. Tapetezi o tavă de chec cu folie alimentară, pui ¾ din compoziţie, aşezi din loc în loc ouăle fierte şi deasupra pui restul compoziţiei. Nivelezi şi dai la rece terina cel puţin 5 ore.

foto: profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg