Tocăniţă cu legume de vară

Dacă ţii post sau eşti vegetarian, alege un preparat în combinaţii savuroase de legume, simplu si rapid, care îţi lasă gura apă.
De ce ingrediente ai nevoie 30 ml ulei 1 ardei roşu 1 ardei verde 2 dovlecei 3 roşii 1 morcov 1 vânătă 1 ceapă 60 g condimente de legume sare 1 legătură de pătrunjel 4 căţei usturoi 250 ml apă
Speli legumele, tai bucăţi mari ardeii, vânăta, dovleceii şi roşiile. Ceapa şi morcovii, le tai bucăţi de mărime medie. Cureţi usturoiul de coajă şi îl zdrobeşti cu ajutorul presei. Mărunţeşti legătura de pătrunjel, fără codiţe.
Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu, căleşti ceapa, 2-3 minute, apoi adaugi morcovii, ardeii, dovleceii, vânăta, presari condimentele de legume, sare după gust şi amesteci în timp ce se prăjesc. După 5-10 minute adaugi în cratiţă şi roşiile, torni apă şi acoperi cu un capac, aproximativ 20 de minute. După ce scade apa, adaugi pătrunjelul tocat si usturoiul. Serveşti imediat.
Sursa www.divainbucatarie.ro