Tocăniţă de ciuperci cu piept de pui şi smântână

O reţetă foarte uşoară, dar şi foarte bună este tocăniţa de ciuperci cu piept de pui şi smântână. Se prepară foarte simplu, deoarece nu ai nevoie de ingrediente speciale şi este la fel de bună şi pentru masa de prânz, dar şi pentru cină. Carnea de pui, dar şi ciupercile fierb rapid, ceea ce înseamnă că vei avea o masă copioasă şi sănătoasă cât mai repede posibil. La tocăniţă se pot pune cât mai multe legume, mai ales dacă îţi place să fie mai consistentă. O poţi face după gustul fiecăruia. Încearc-o cât mai curând.
Ingrediente Tocăniţă de ciuperci cu piept de pui şi smântână:
- 1 piept de pui
- 200 g smântână
- 2 căţei usturoi
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- 1-2 linguri făină
- 300 g ciuperci
- Sare
- Piper
- Boia dulce
- Pătrunjel proaspăt (opţional)
Mod de preparare Tocăniţă de ciuperci cu piept de pui şi smântână:
Pieptul de pui se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Ceapa, ardeiul şi ciupercile se curăţă şi se spală. Ciupercile se taie felii subţiri, iar restul se toacă mărunt. Într-o tigaie în ulei se pun la călit legumele şi se lasă 5 minute. După ce s-au călit, se adaugă carnea şi se lasă la călit 2-3 minute cu legumele, la foc potrivit.
Apoi, se pune apă cât să acopere compoziţia şi se lasă la foc mic la fiert. Într-un vas separat se amestecă bine smântâna cu făina. Se adaugă puţin lapte dacă este cazul, pentru subţiat. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt sau se dă prin maşina de strivit. Apoi, se adaugă peste sosul de smântână.
După ce au fiert bine carnea şi legumele, în bolul cu smântână se pune puţină zeamă din tigaie şi se amestecă bine să se încorporeze şi să se încălzească sosul. Apoi, uşor se adaugă sosul peste tocăniţă, amestecând continuu. Se amestecă până se îngroaşă toată compoziţia, se potriveşte de sare, piper şi boia dulce. La sfârşit se poate presăra pătrunjel proaspăt. Se serveşte caldă! Poftă bună!