Tocăniţă de pui bulgărească. Reţeta

tocanita de legume cu pulpe de pui jpeg

Dacă vrei să încerci ceva nou, noi îţi propunem reţeta de tocăniţă de pui bulgărească, cunoscută şi sub numele de kavarma.

De ce ai nevoie pentru reţeta de tocăniţă de pui bulgărească

1 kg carne de pui

200 g unt

1 kg ceapă

1 kg roşii

250 g ardei

1 legătură pătrunjel

sare

piper

Cum se prepară reţeta de tocăniţă de pui bulgărească

Dezosezi carnea şi o tai bucăţi. Topeşti jumătatea din cantitatea de unt în tigaie şi prăjeşti puiul 5-10 minute, amestecând constant. Toci ceapa, opăreşti, descojeşti roşiile şi le tai bucăţi. Tai mărunt ardeii. În altă tigaie, căleşti în restul de unt ceapa, iar când devine sticloasă pui ardeii şi la final roşiile. După 10 minute adaugi puiul, sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă până se înmoaie carnea. Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă. Serveşti cu pătrunjel proaspăt tocat.