Tort de iaurt cu afine

tort de iaurt cu afine jpeg

Cu un aspect absolut apetisant şi cu un gust deosebit, poţi profita de acest desert la orice oră şi la orice ocazie.

Ce ai nevoie

500 ml frişcă lichidă 30 g gelatină 150 ml lapte 400 ml iaurt 100 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 pachet mic pişcoturi 500 g afine

Cum se prepară

Se pune gelatina la înmuiat în laptele rece, se lasă să se umfle circa 20 de minute, după care se dizolvă pe foc sau pe baie de aburi, dar fără să dea în clocot. Se amestecă iaurtul la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat, cu gelatina topită, cu jumătate din afine şi cu frişca bătută bine. Se aşază pişcoturi pe fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili, se toarnă crema şi se dă la frigider pentru câteva ore ca să se întărească. Se decorează cu afine puţin zdrobite şi se serveşte.