Trigoane cu brânză

Un aperitiv perfect pentru orice ocazie pot fi aceste trigoane cu brânză.
Ingrediente pentru 9 trigoane cu brânză
120 g brânză, la temperatura camerei 50 g seminţe chimen ¼ cană ceapă tocată 1 linguriţă coajă răzuită de lămâie sare piper făină 1 foaie de aluat foitaj, dezgheţată
Mod de preparare al reţetei de trigoane cu brânză
Încingi cuptorul. Fărâmiţezi brânza cu o furculiţă. Adaugi ceapa, coaja răzuită de lămâie, sare şi piper după gust. Amesteci.
Pe o suprafaţă dată cu făină, desfaci foaia de aluat şi o întinzi bine. Tai 9 pătrate şi pui câte o lingură din compoziţia de brânză în mijloc. Înmoi fiecare margine cu degetele umede
şi împachetezi în formă de triunghi. Foloseşti o furculiţă pentru a „sigila“ marginile fiecărui triunghi. Presari chimen şi bagi triunghiurile la cuptor. Laşi cam 15-18 minute,
până devin pufoase şi aurii. Le ţii să se răcească şi le serveşti.
sursa foto: profimedia