Trigoane cu mere

Foarte uşor de preparat şi gata în numai o singură oră, aceste trigoane cu mere vor fi pentru oricine deliciul dulce al unui meniu bogat.
Ingrediente
1 pachet foitaj congelat 4-5 mere acrişoare 5 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 3 linguri zahăr pudră 1 ou 1 lămâie
Mod de preparare
Se lasă foitajul la decongelat, apoi se desface foaia, se mai întinde puţin cu sucitorul şi se taie pătrate cu latura de 10 cm. Se curăţă merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie ca să nu oxideze. Se lasă merele rase într-o strecurătoare la scurs, apoi se amestecă cu zahărul şi scorţişoara.
Se pune pe fiecare pătrat de foitaj două linguri de umplutură cu mere, se ung maginile de aluat cu albuş, apoi se lipesc marginile trigoanelor cu mere formând un triunghi. După ce au fost formate toate triunghiurile, se ung cu puţin gălbenuş, se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor pentru 20-30 de minute. Cât sunt calde, aceste trigoane cu mere se presară cu zahăr pudră.
Pateuri cu branza feta si spanac
Pateuri cu branza feta si spanac
Prajitura cu mere ca la sasarm
Prajitura cu mere ca la sasarm
sursa foto: Shutterstock