Uscăţele italiene
Noi avem minciunelele. Italienii au aceste uscăţele preparate după o reţetă foarte simplă.
Ingrediente (12 porţii)
700 g făină 4 căni lapte călduţ 30 g drojdie proaspătă 1 lingură miere 4 linguri unt sau untură 2 linguriţe sare ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Se dizolvă drojdia în două căni cu lapte amestecat cu miere. Se pune ¾ din cantitatea de făină într-un vas, se face loc în mijloc şi se toarnă laptele şi sarea. Se amestecă uşor. Untul sau untura se freacă spumă şi se încorporează în aluat. Se frământă adăugând restul de făină şi lapte cât mai este necesar, până se obţine un aluat care se desprinde de pe pereţii vasului.
Se acoperă vasul cu un şervet şi se lasă la dospit 45 de minute. Se întinde o foaie de circa 0,5 cm, se taie dreptunghiuri sau în forma dorită şi se prăjesc în ulei încins câteva minute. Se pot servi aşa sau date prin sare sau zahăr pudră.