Vinete cu sos picant de usturoi şi feta

Un preparat uşor, fără multe calorii, vinetele cu sos picant de usturoi şi feta sunt perfecte pentru un prânz săţios sau cină.
Ingrediente
Pentru sos
1 căţel de usturoi 1-2 linguri zeamă de lămâie 3 linguri ulei de măsline seminţe de chimion, după gust 1 ceapă mică, tocată boia, după gust sare piper
Pentru vinete
1 vânătă
3 linguri ulei
50 g brânză feta, mărunţită
2 linguri frunze tocate de mentă
2 linguri coriandru tocat
sare
Mod de preparare
Pisezi bine usturoiul, apoi îl amesteci cu celelalte ingrediente pentru sos, până când obţii o compoziţie omogenă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Speli vinetele, le tai rondele, sărezi şi le dai deoparte 20 de minute. Clăteşti sub un jet de apă rece, apoi le ungi cu ulei. Condimentezi, după gust. Le rumeneşti pe grătar, 3-4 minute, pe fiecare parte. Aşezi într-o farfurie întinsă. Presari brânza feta. Asezonezi cu mentă şi coriandru. Serveşti cu sos.
Sursa http://www.finecooking.com