Vinete la grătar cu roşii şi brânză feta

Perfecte pentru o gustare uşoară de vară, vinetele la grătar cu brânză feta sunt pur şi simplu delicioase. Nu îţi răpesc prea mult timp şi se prepară rapid. Încearcă-le şi tu!
Ingrediente
1 vânătă, tăiată felii pe lungime
2-3 linguri ulei
300 g roşii cherry, tăiate pe jumătate
seminţe de pin, opţional
40 g brânză feta, mărunţită
frunze de busuioc
fulgi de ardei iute
sare
Mod de preparare
Sărezi feliile de vânătă, pe ambele părţi. Le aşezi vertical într-o sită, deasupra unei farfurii. Laşi deoparte 30 de minute, apoi le clăteşti cu apă rece. Le usuci cu un prosop de hârtie. Încălzeşti grătarul la temperatură medie spre mare. Ungi feliile de vânătă cu puţin ulei. Le rumeneşti pe grătar, aproximativ 4 minute, pe fiecare parte.
Într-un bol, amesteci roşiile, brânza feta, fulgi de ardei iute, după gust şi puţin ulei. Adaugi seminţe de pin, opţional. Condimentezi cu sare, după gust. Pui 1-2 linguri din compoziţie pe fiecare felie de vânătă. Serveşti cu frunze de busuioc proaspete.
Sursa http://www.marthastewart.com