Vinete umplute cu carne

vinete jpeg

Servite cu pilaf cu legume, aceste vinete umplute cu carne sunt felul principal ideal la prânz. Şi nici nu sunt greu de preparat.

De ce ai nevoie pentru vinete umplute

5 vinete medii

600 g carne tocată

100 g vin roşu

1 ceapă

2 linguri ulei

1 lingură pastă de tomate

200 g roşii desojite

pătrunjel

½ lingură zahăr

200 g brânză feta

condiment, după gust

Cum se prepară vinetele umplute

Dai drumul la cuptor. Tai capetele la vinete, apoi le feliezi. Încingi uleiul în tigaie şi prăjeşti vinetele, pe ambele părţi, până când se înmoaie, fără însă să se gătească în întregime. Le pui pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Separat, amesteci carnea tocată cu ceapa rasă, pătrunjelul tocat, pasta de tomate, condimente, după gust şi brânza rasă. Pui pe fiecare felie câte 2 linguri de umplutură şi rulezi. Amesteci roşiile tocate cu vinul, zahărul şi condimente, după gust. Pui rulourile în tavă, torni vinul şi dai tava la cuptor 40-45 de minute.

Sursa http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro

http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro