Vinete umplute cu carne

Servite cu pilaf cu legume, aceste vinete umplute cu carne sunt felul principal ideal la prânz. Şi nici nu sunt greu de preparat.
De ce ai nevoie pentru vinete umplute
5 vinete medii
600 g carne tocată
100 g vin roşu
1 ceapă
2 linguri ulei
1 lingură pastă de tomate
200 g roşii desojite
pătrunjel
½ lingură zahăr
200 g brânză feta
condiment, după gust
Cum se prepară vinetele umplute
Dai drumul la cuptor. Tai capetele la vinete, apoi le feliezi. Încingi uleiul în tigaie şi prăjeşti vinetele, pe ambele părţi, până când se înmoaie, fără însă să se gătească în întregime. Le pui pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Separat, amesteci carnea tocată cu ceapa rasă, pătrunjelul tocat, pasta de tomate, condimente, după gust şi brânza rasă. Pui pe fiecare felie câte 2 linguri de umplutură şi rulezi. Amesteci roşiile tocate cu vinul, zahărul şi condimente, după gust. Pui rulourile în tavă, torni vinul şi dai tava la cuptor 40-45 de minute.