Vinete umplute, cu sos cremos
Nişte vinete umplute nu sunt doar sănătoase, dar au şi un aspect inedit şi interesant.
De ce ai nevoie ca să prepari vinete umplute, cu sos cremos:
Pentru vinete la grătar:
4 vinete, cu codiţele păstrate
ulei după gust
lei după gust
2 linguri amestec de condimente italian (rozmarin, busuioc, oregano)
talian (rozmarin, busuioc, oregano)
2 linguriţe de pudră de usturoi
sare
sare
piper
piper
Pentru amestecul de nuci mărunţite
2 căni cu nuci, zdrobite
obite
2 linguri cocos
cocos
1 linguriţă ulei
lei
1/4 linguriţă chimen
1/8 linguriţă fulgi de ardei iute
fulgi de ardei iute
1 linguriţă pudră de usturoi
pudră de usturoi
1 linguriţă pudră de ceapă
pudră de
sare
piper negru
piper negru
Pentru dressing
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
extravirgin
1/2 cană maioneză
1 linguriţă
pudră de usturoi
sare
sar
piper negru
1 vârf de cuţit de fulgi de ardei iute
Pentru ornat
1 lingură busuioc verde, tocat mare
cat mare
1 lingură pătrunjel, to
cat mare
Cum prepari vinete umplute, cu sos cremos:
Pui toate ingredientele pentru dressing în blender şi le amesteci până s-au combinat bine. Guşti şi mai asezonezi dacă e nevoie. Dai dressingul la frigider până când vei servi.
Într-o crăticioară pui ingredientele pentru amestecul de nuci la foc mic. Amesteci până s-au combinat bine şi le prăjeşti până le simţi aroma plăcută, circa 5-10 minute. O dai deoparte.
Tai vinetele în jumătăţi pe lung şi scoţi pulpa. Le ungi cu ulei şi condimente, după gust. Încălzeşti grătarul sau tigaia-grătar şi pui la prăjit vinetele cu partea fără coajă în jos. Le prăjeşti 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii-maronii şi se înmoaie.
i şi
Aşezi vinetele prăjite pe platoul de servire. Le umpli din belşug cu dressing, iar deasupra presari amestecul de nuci şi ornezi cu verdeţurile. Le serveşti calde.