Zabaglione cu cireşe

zabaglione cu cirese jpeg

Am găsit dimineaţă în piaţă cireşe cu 6 lei kilogramul. Alea mai arătoase erau 8 lei. Am mâncat jumătate din ele, aşa, ca atare, iar cu restul am facut în doar o jumătate de oră un delicios zabaglione cu cireşe, a cărui reţetă vreau să o împărtăşesc cu voi.

Ingrediente 6 gălbenuşuri 1 cană zahăr 100 ml vin dulce 1 cană frişcă lichidă rece 2 linguri smântână 2 căni cireşe fără sâmburi 200 g cireşe cu codiţe

Cum se prepară

Se bat gălbenuşurile cu zahărul pe ­baie de aburi. Se adaugă treptat vinul, continuând să să se amestece energic ­până când compoziţia îşi triplează volumul şi se ţine pe lingură. Se mută vasul într-un recipient cu gheaţă şi se amestecă până se răceşte ­compoziţia. Se încorporează în crema de gălbenuşuri frişca bătută şi smântâna. Se aşază cireşele fără sâmburi în cupele în care se serveşte desertul, se pune cremă peste ele şi se dau la rece pentru cel puţin 4‑5 ore. Se decorează cu cireşele cu codiţe, udate şi date prin zahăr tos.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg