Medalioane de ştiucă cu bacon la cuptor

profimedia 0105911993 jpeg

Reţetă de medalioane de ştiucă cu bacon la cuptor. Un preparat bogat şi savuros, perfect pentru masa de weekend: medalioane de ştiucă cu bacon la cuptor.

Reţetă de ştiucă la cuptor

Un preparat bogat şi savuros, perfect pentru masa de weekend: medalioane de ştiucă cu bacon la cuptor.

Dificultate mică/ Preparare: 1 h 30'/6 porţii

Ingrediente

6 medalioane de ştiucă

400 g bacon

sare, piper

ulei

crenguţe de cimbru, după gust

Pentru garnitură

1 kg cartofi

4 linguri ulei

sare, după gust

piper, după gust

3 căţei de usturoi

½ tulpină de praz

Reţetă de ştiucă la cuptor

Mod de preparare:

Medalioanele de ştiucă le speli, le usuci u prosoape de hârtie, le stropeşti cu ulei şi le condimentezi cu sare şi piper. Aşezi medalioanele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Baconul îl tai cubuleţe şi-l pui peste peşte. Mărunţeşti cimbrul, îl presari peste medalioane şi dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 25 de minute.

Pentru garnitură, cureţi cartofii, îi feliezi, potriveşti cu sare şi piper, adaugi usturoiul pisat şi-i stropeşti cu ulei. Aşezi cartofii într-o tavă unsă cu ulei şi-i dai la cuptorul preîncălzit, la 190 °C, până se rumenesc. Tai prazul rondele şi-l pui peste cartofii calzi.

Serveşti medalioanele de ştiucă alături de cartofii copţi.

FOTO: Profimedia