Postul nu te poate priva de deliciile culinare culci, astfel că poţi prepara deserturi fără ingrediente "de dulce". Un exemplu în acest sens este reţeta de melci cu scorţişoară, pe care o vei adora.

Ingrediente pentru Melci cu scorţişoară - reţetă de post

Pentru aluat

  • 500 f făină
  • 250 ml băutură din soia sau din orez
  • 50 g zahăr
  • 50 ml ulei de cocos
  • sare
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru uns:

  • 50 ml ulei de cocos
  • 50 g zahăr brut
  • 4 linguriţe scorţişoară

Mod de preparare Melci cu scorţişoară - reţetă de post

 

Pune pe foc băutura din soia sau orez, adaugă zahărul şi jumătate din uleiul de cocos. Amestecă până când zahărul se topeşte. Pune şi un praf de sare. 

Într-un bol, pune făina şi toarnă esenţa de vanilie, amestecând cu mâna. Adaugă şi compoziţia obţinută şi frământă bine aluatul. 

Pune puţină făină şi întinde aluatul cu un făcăleţ până când obţii o foaie subţire. Unde cu ulei de cocos fierbinte şi presară făină. Împachetează foaia şi las-o la răcit. 

Pentru umplutură, uleiul de cocos se topeşte şi se amestecă bine cu zahărul şi scorţişoara. Scoate coca din frigider, întinde-o din nou şi toarnă umplutura pe care o vei nivela bine. Rulează şi taie în bucăţi de câţiva centimetri. Fiecare rulou obţine se va pune pe o tavă pe care ai pus în prealabil o hârtie de copt. 

Bagă la cuptor pentru circa 35 de minute până când rulourile sunt rumene. Se lasă la răcit şi apoi se servesc.

Poftă bună! 

Loading...