Desert berlinez: compot de fructe roşii de pădure

compot de fructe rosii de padure desert berlinez jpeg

Alege un desert simplu şi rapid. În doar 15 minute, vei descoperi un compot delicios din fructe roşii de pădure, care poate fi servit cu un sos cald de vanilie.

Compot de fructe roşii de pădure – Ingrediente (4 porţii)

250 g mix de fructe de pădure (congelate) 250 ml vin roşu 120 ml sirop de arţar 1 baton de scorţişoară 4 cuişoare 2 stele anason 1 păstaie de vanilie (seminţele) coaja de la 1 limetă coaja de la 1 portocală 1 linguriţă amidon de porumb mentă, pentru ornat sos de vanilie, pentru servire

Pentru sosul de vanilie

200 g smântână

100 g zahăr

50 g unt

1 lingură făină

1 linguriţă esenţă de vanilie

Compot de fructe roşii de pădure – Mod de preparare

Fierbi siropul de arţar într-o oală, împreună cu scorţişoara, cuişoarele, anasonul, seminţele din păstaia de vanilie şi coaja rasă de la limetă şi de la portocală. Stingi compoziţia din oală cu vinul roşu şi reduci flacăra la foc potrivit. Fierbi compoziţia 3-5 minute.

image

Pui amidonul de porumb, ca să se lege compoziţia şi apoi o treci printr-o sită, direct peste fructele congelate puse într-un bol. Îndepărtezi sita şi pui fructele cu sos în boluri mici, ca să se răcească cel puţin 1 oră.

image

Pentru sosul de vanilie, pui pe foc, într-o cratiţă, smântâna, zahărul şi făina. Când începe să fiarbă adaugi untul şi esenţa de vanilie. Amesteci până când sosul începe să se îngroaşe. Dai deoparte şi laşi la răcit. Decorezi compotul de fructe roşii de pădure cu frunze proaspete de mentă şi îl serveşti cu sosul cald de vanilie.

Sursa + foto: kitchenstories.io

itchenstories.io