Desert berlinez: compot de fructe roşii de pădure
Alege un desert simplu şi rapid. În doar 15 minute, vei descoperi un compot delicios din fructe roşii de pădure, care poate fi servit cu un sos cald de vanilie.
Compot de fructe roşii de pădure – Ingrediente (4 porţii)
250 g mix de fructe de pădure (congelate) 250 ml vin roşu 120 ml sirop de arţar 1 baton de scorţişoară 4 cuişoare 2 stele anason 1 păstaie de vanilie (seminţele) coaja de la 1 limetă coaja de la 1 portocală 1 linguriţă amidon de porumb mentă, pentru ornat sos de vanilie, pentru servire
Pentru sosul de vanilie
200 g smântână
100 g zahăr
50 g unt
1 lingură făină
1 linguriţă esenţă de vanilie
Compot de fructe roşii de pădure – Mod de preparare
Fierbi siropul de arţar într-o oală, împreună cu scorţişoara, cuişoarele, anasonul, seminţele din păstaia de vanilie şi coaja rasă de la limetă şi de la portocală. Stingi compoziţia din oală cu vinul roşu şi reduci flacăra la foc potrivit. Fierbi compoziţia 3-5 minute.
Pui amidonul de porumb, ca să se lege compoziţia şi apoi o treci printr-o sită, direct peste fructele congelate puse într-un bol. Îndepărtezi sita şi pui fructele cu sos în boluri mici, ca să se răcească cel puţin 1 oră.
Pentru sosul de vanilie, pui pe foc, într-o cratiţă, smântâna, zahărul şi făina. Când începe să fiarbă adaugi untul şi esenţa de vanilie. Amesteci până când sosul începe să se îngroaşe. Dai deoparte şi laşi la răcit. Decorezi compotul de fructe roşii de pădure cu frunze proaspete de mentă şi îl serveşti cu sosul cald de vanilie.
Sursa + foto: kitchenstories.io